Axeos

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Intro

Van je VoIP leverancier krijg je 3 gegevens toegezonden:

  • Username
  • Password
  • Server

Getting Started

De Axeos telefooncentrales zijn voorzien van alle benodigde software, waardoor de configuratie eenvoudig is. De centrale zal voornamelijk beheerd worden door gebruik te maken van de browser en de netwerk verbinding. Echter is het ook mogelijk om via de console verbinding toegang te krijgen tot het systeem.

Download de Admin PBX Handleiding voor een uitgebreide beschrijving van het platform: http://www.axeos.nl/downloads/Admin-PBX-Handleiding.pdf

Onderdelen

De volgende onderdelen bevinden zich in de doos van de AOX-319:


Onderdelen.jpg


1x AOX-319 Server | 1x Europese stroomkabel | 1x UTP Netwerk kabel | 1x Console kabel

Installatie en Activering

De AOX-319 is voorzien van basisconfiguratie. Indien u de telefooncentrale voor de eerste keer aansluit, houd er rekening mee dat de telefooncentrale alleen te bereiken is via het netwerk als deze is voorzien van IP adres.

Sluit de telefooncentrale aan op het stroomnetwerk door gebruik te maken van de bijgeleverde kabel [2]. Gebruik de bijgeleverde netwerkkabel om vervolgens de centrale aan te sluiten op uw lokale (LAN) netwerk, zodat u de telefooncentrale via het netwerk kan gaan beheren. Poort 1 is de netwerk poort waarop uw internet/SIP verbinding kan worden aangesloten. Poorten 2 t/m 4 kunnen gebruikt worden voor directe verbindingen naar IP telefoons, of een switch.


Front-closeup.jpg


  • Met DHCP

Indien uw LAN voorzien is van DHCP server, kunt u nu de telefooncentrale aanzetten door gebruik te maken van de knop die zich bevind naast de stroomkabel.

Tijdens het opstarten zal de telefooncentrale automatisch zoeken naar een DHCP server, en een IP adres aanvragen. Via dit IP adres zal de telefooncentrale te bereiken zijn met uw browser.

  • Zonder DHCP

De centrale zal niet automatisch een IP adres ontvangen indien uw LAN niet is voorzien van DHCP server. Hierdoor zal hij niet direct te benaderen zijn via het netwerk, en zal eerst een statisch IP adres geconfigureerd moeten worden via de console poort.

Beheer via de browser

De telefooncentrale is te beheren door gebruik te maken van een browser. Start uw browser, en voer het IP adres van de telefooncentrale in als adres. Indien bijvoorbeeld de telefooncentrale IP adres 10.0.0.16 verkregen heeft, zal het browser adres er als volgt uitzien: http://10.0.0.16


Loginpage.jpg


Indien niet bekent is welk IP adres de telefooncentrale heeft kunt u dit op een aantal manieren achterhalen, waaronder op uw DHCP server, router of switch. Verder is het mogelijk deze te achterhalen via de ‘showip’ functie op de console.

De standaard login gegevens zijn als volgt:

Gebruikersnaam: admin | Wachtwoord: admin

We raden u aan direct het standaard wachtwoord aan te passen.

Beheer via console

Sluit de geleverde consolekabel aan op de console poort van de telefooncentrale, en op de COM poort van uw laptop of PC. De verbinding kan worden opgezet door gebruik te maken van gratis software zoals ‘Hyperterminal’.


Console.jpg


Stap 1: Start het programma (START, Accessories, Communications, Hyperterminal) en geef een willekeurige naam aan de verbinding. In dit geval ‘Telefooncentrale’.

Stap 2: Selecteer de COM poort waarmee de telefooncentrale is verbonden. In dit geval: ‘COM1’. Een verkeerde keuze van de poort kan ertoe leiden dat de verbinding niet tot stand kan komen.

Stap 3: Pas de ‘Bits per second’ aan naar 9600, de ‘Flow control’ naar None, en kies ‘OK’ om te starten.


Cli menu.jpg


Als de instellingen juist zijn ingevoerd, zal het console scherm zichtbaar zijn.

Beveiliging

Het administrator wachtwoord kan aangepast worden door gebruik te maken van de menu optie ‘System, User Manager’.

De telefooncentrale is voorzien van ingebouwde firewall, waardoor het mogelijk is om toegang tot het systeem te beperken. De firewall is standaard ingesteld zodat deze niets zal blokkeren. Bij een correcte configuratie zal alleen verkeer toegelaten worden vanaf vertrouwde IP adressen, wat de veiligheid ten goede komt. Bekijk de huidige instellingen door naar menu optie ‘Systeem’ te gaan, waarna u de ‘Firewall’ tab selecteert. Zie de algemene handleiding voor meer informatie.

Firmware Upgrade

Indien er nieuwe firmware beschikbaar is, kan een upgrade met de browser worden uitgevoerd. Ga naar menu knop ‘Actions’, en selecteer ‘Configuration’ en klik op ‘Firmware’. Vul nu de volledige URL van het image in.

De telefooncentrale zal alleen een firmware upgrade kunnen uitvoeren indien deze de locatie van het bestand kan benaderen. Normliter betekend dat de centrale toegang moet hebben tot het internet.

Terug naar fabrieksinstellingen

Indien u alle aanpassingen ongedaan wilt maken, kunt u het systeem alle standaard waarden laten terugzetten (reset to factory defaults).

Via de browser Log aan op de telefooncentrale via de browser, en ga naar menu knop ‘Actions’, selecteer ‘Configuration’ en klik op ‘Reset to defaults’.

Via de console poort Log aan op de telefooncentrale door gebruik te maken van de console poort/kabel, en voer het commando in: reset

Let op: Als u deze functie gebruikt zullen alle instellingen (en aanpassingen daarop) ongedaan gemaakt worden. Gegevens zoals wachtmuziek en andere data zal verloren gaan, we raden u hierom aan een backup te maken voordat u deze functie aanroept.

Ondersteuning op afstand

De telefooncentrale is voorzien van ‘remote support’ functionaliteit, waardoor het mogelijk is om in het systeem toestemming te geven voor het opzetten van een beveiligde support verbinding. Deze verbinding kan vervolgens door Axeos personeel gebruikt worden om volledig toegang te krijgen tot het systeem, waardoor er efficiënt ondersteuning geboden kan worden. Axeos kan op verzoek een ‘support ticket’ (bestand) aanleveren dat u gemakkelijk kunt importeren in de centrale. Deze functie kunt u opstarten via menu optie ‘Systeem’, en de tab ‘Remote Support’.

SIP Trunk configuratie

Een nieuwe SIP trunk kan worden ingesteld met behulp van de menu optie ‘Dial Settings / Outbound’.

Vul bij ‘SIP options’ uw trunk gegevens in:


Voys-voipgrid.jpg


Vul in ieder geval de volgende velden in:

  • IP address/hostname - de SIP server/proxy
  • Username sip trunk - de gebruikersnaam van de trunk
  • Password sip trunk - het wachtwoord van de trunk

Let op: Bij de geavanceerde VoIP Trunk instellingen dien je de "CLI header" op "Remote-Party-ID" te zetten.

Registratie op IP

Indien je een statische verbinding wilt opzetten (een directe IP/Poort connectie) dan die je het vinkje "Sip Register" uit te zetten.

Inbound

Bij de inbound routes moet het format van de DID (je telefoonnummer) opgeven. Dit is bij de VoIP trunk instellingen standaard +31201234567. Axeos centrales accepteren echter de + niet. Daarom zul je dit format moeten aanpassen bij de geavanceerde instellingen van de VoIP trunk.


Meer Informatie

Deze configuratie wordt u aangeboden door Axeos Services B.V.

Neem contact met ons op voor meer informatie:

e-mail: info@axeos.nl | telefoon: +31-204160640 | fax: +31-204160641

;