VoIP trunk

Uit Help
(Doorverwezen vanaf TrunkAccount)
Ga naar:navigatie, zoeken

LET OP: Configuratievoorbeelden vind je onder Category:PBX

Wat kan ik hier?

Een VoIP trunk toevoegen.

Screenshot

VoIPtrunkToevoegen.png


Velden

Beschrijving heeft een beschrijving van het VoIP trunk en standaard wordt deze waarde ook gebruikt voor Uitgaande naam (CLI).

Account ID en Wachtwoord vormen samen de login voor het toestel en deze worden automatisch gegenereerd.

Aantal lijnen heeft het aantal gesprekken dat een gebruiker op zijn toestel kan voeren aan. Een doorschakeling geldt niet als een gesprek. Bij meer dan twee lijnen kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Intern nummer (extensie) is het interne nummer waarmee het VoIP account aangekozen kan worden.

Het Gebruik de CLI informatie van de trunk zorgt ervoor dat een VoIP server of VoIP centrale zelf mag bepalen welk nummer uit hun range wordt meegezonden. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer (). Mocht dit niet mogelijk zijn omdat bijvoorbeeld de centrale de + niet aan kan dan is "31501234567" toegestaan. Meer over CLI's en DID's.

Uitgaand nummer (Caller ID) is het nummer dat de gebelde in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan het account zijn toegewezen.

Uitgaande naam wordt gebruikt om bijvoorbeeld de naam van toestel mee te sturen in het scherm bij een interne doorschakeling

Bij Beltoegangen kun je opgeven of je bepaalde restricties wilt aanmaken voor dit VoIP account. Standaard mag een gebruiker alles.

Geavanceerde (SIP) instellingen

Als je een VoIP trunk hebt aangemaakt en je klikt op wijzigen zul je een extra link naar Geavanceerde (SIP) instellingen aanpassen vinden. Hier vind je zaken als Connectie afhandeling, NAT ondersteuning, Extra beveiliging en extra instellingen voor Nummerherkenning.

Let op: Bij de meeste Asterisk centrales dient de "CLI header" op "Remote-Party-ID" te staan.

Tip: Verbinden op basis van IP

Het is mogelijk om een trunk op te zetten op basis van het externe IP-adres van de centrale. Bij 'Geavanceerde (SIP) instellingen aanpassen is het mogelijk om een Vaste hostnaam in te stellen. Hier vul je het externe IP-adres in van de centrale.

;