Client

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Klant overzicht

Screenshot

Client-list-600.jpg


Beschrijving van de extra filters en mogelijkheden

In dit overzicht worden alle klanten weergegeven. Met de filters aan de rechter kant kan je specifieke klanten opzoeken, zoals inactieve, verwijderde klanten en klanten zonder afgenomen diensten die verwijderd kunnen worden. Ook kan je filteren op het pakket dat de klant afneemt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om klanten inactief te maken, te wijzigen of te verwijderen. Bij de optie inactief wordt de klant onbereikbaar gemaakt en lopen de diensten (en dus de facturatie) door. Deze optie wordt gebruikt als klanten een betalingsachterstand hebben en je de klant nog niet wilt verwijderen.

Via de knop toevoegen kan je nieuwe klanten aanmaken. Ook vind je het overnameoverzicht waarin alle in- en uitporteringen van alle klanten wordt weergegeven.

Onder algemene interface beschrijving vind je nog meer informatie over klanten.

Klant Toevoegen

Screenshot

Client-600.png


Beschrijving van de velden

Klant

Het toevoegen van een klant geeft diverse invoervelden en tabbladen. Het veld Eigenaar geeft aan welke partner de cliënt is toegewezen. Ben je ingelogd als partner dan wordt dit veld niet weergeven.

Het veld "Intern klantnummer" is een bijzonder veld. In dit veld kun je de ID of naam opgeven waarmee de klant onder jullie eigen naam bekend is. Dit veld wordt gebruik om bijvoorbeeld facturatie data eenvoudig te koppelen aan jullie facturatie, ERP of CRM pakket.

Het KvK nummer is een verplicht veld en wordt direct gekoppeld met de API van de Kamer van Koophandel om gegevens van de klant op te halen. Onder andere de adresgegevens van de klant worden gebruikt bij de aanschaf van telefoonnummers. Als leverancier zijn we verplicht om te controleren of de klant wel gevestigd is een bepaalde regio en daarmee recht heeft op een specifiek regionaal netnummer.

De gespreksgegevens anonimiseren staat standaard op 1 jaar en kan gewijzigd worden. Na deze periode zijn alle gespreksgegevens daadwerkelijk gewist van onze servers en niet terug te halen.

Overige mogelijkheden spreken voor zich.

Voorkeuren

Onder het tabblad voorkeuren staat het land, de audiotaal, systeemtaal, etc. van de klant ingesteld.

Facturatievoorkeuren

Hier staat standaard de Euro als valuta ingesteld en kan een e-mail adres voor facturatie worden ingesteld.

Pakket

Bij het aanmaken van een klant wordt gekozen of de klant gebruik maakt van het "Maatwerk" of "Compleet" pakket. Bij de pakketten horen andere verkoopprijzen en door hier het juiste pakket te selecteren, worden de juiste diensten aangemaakt en gefactureerd.

Als een klant wil wisselen van bijvoorbeeld Maatwerk naar Compleet dan kan onder dit tabblad de wijziging worden ingesteld. Kies eerst het pakket wat de klant graag wenst af te nemen en druk op de knop "controleren". Voordat een klant kan worden overgezet dienen alle VoIP accounts verdeeld te zijn onder de Gebruikers. Het kan zijn dat bepaalde VoIP accounts nog niet zijn gekoppeld aan een gebruiker of dat Gebruikers hetzelfde VoIP account als bestemming hebben. Daarnaast is het onder Compleet niet mogelijk om trunks aan te sluiten en dienen trunk accounts verwijderd te worden. Druk nogmaals op de knop "controleren" om te zien welke acties nog nodig zijn om de klant te migreren. Zijn er geen acties meer dan kan de klant worden omgezet. Let op: eenmaal per 24 uur kan de klant worden gemigreerd.

;