Compleet pakketten: verschil tussen versies

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken
k (AdminSpindle heeft pagina Overzicht design wijzigingen portal hernoemd naar Compleet pakketten)
 
(9 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
=== Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant ===
 
=== Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant ===
Al ruim een decennium ontwikkelt VoIPGRID een geavanceerd telefonieplatform met vele features en mogelijkheden. Onze partners leveren dit VoIP-platform – met succes! – aan de meest uiteenlopende bedrijven. Ons aanbod is er altijd op gericht geweest om partners in staat te stellen maatwerk te leveren aan klanten. De manier waarop veel diensten en producten op dit moment wereldwijd worden verkocht, deed ons besluiten de mogelijkheden van ons eigen aanbod nog eens goed te onderzoeken. In dit blog nemen we je mee in onze zoektocht naar een toekomstbestendige propositie.
+
Binnen het telefonieplatform is het mogelijk om te kiezen tussen twee pakketten, namelijk Maatwerk en Compleet.  
  
 +
Bij Maatwerk stel je zelf het meest passende aanbod samen en betaal je alleen voor de functionaliteiten die worden afgenomen en de verbruikte belminuten. Dit is vooral interessant bij weinig uitgaande telefonie en wanneer er geen uitgebreide routering nodig is.
  
==== Onderzoek naar een nieuw model ====
+
Bij Compleet heb je direct beschikking over een groot aantal modules en mogelijkheden van het platform voor één vaste prijs per gebruiker. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor nationaal belverbruik en daarom weet je precies waar je aan toe bent als het gaat om de facturatie. Bedrijven met veel uitgaande telefonie en uitgebreide belplannen is dit een goede telefonie oplossing.
In het onderzoek kwamen al snel twee grote vragen naar voren die een potentieel nieuw model zou kunnen oplossen:
 
  
''Hoe ziet een nieuw model eruit in een wereld waarin mensen liever tekstberichten sturen en steeds minder bellen?''
+
==== Wat zit er allemaal in Compleet ====
 +
De diensten waar de klant gebruik van kan maken zijn: Openingstijden, Meldingen, Wachtrij, Keuzemenu, Voicemail, Fax diensten, Belgroepen, Filtergroepen, Pick-up groep, Wachtmuziek/wachttoon, Meeluisteren, Telefonisch vergaderen (conferencing), Netnummer/postcode routering, Online beheer + statistieken, Naamweergave voor inkomende oproepen, Webhooks en de Gespreksnotificatie API.
  
De afgelopen jaren is er een toenemende vraag naar enige vorm van onbeperkt bellen voor klanten. Maar, wanneer mensen steeds minder bellen en steeds meer via tekstberichten en video communiceren, is het dan wel interessant om het nog over bellen te hebben?
+
Er worden nog wel kosten in rekening gebracht voor telefoonnummers, gespreksopname en externe koppelingen zoals Microsoft Teams en CRM-integraties.
  
 +
==== Een complete oplossing voor jouw telefoniecentrale====
 +
In het prijsmodel Compleet betaalt je een vast bedrag per maand per gebruiker. De Gebruiker heeft de beschikking over:
  
''Is er een nieuw model mogelijk die (nog) minder complex is dan het huidige?''
+
* een vrij te kiezen vast of draadloos bureautoestel
 
 
Kan een ander model ervoor zorgen dat onze partners minder tijd hoeven te spenderen aan het uitleggen aan klanten hoe een prijs tot stand komt? Zowel bij de facturatie als aan de verkoopkant kan het tijdsintensief zijn om uit te leggen dat ons “Zwitserse zakmes” met alle mogelijke features vele varianten kent. De bundeling van diensten in één vaste prijs kan dan wenselijk zijn.
 
 
 
Het antwoord op deze vraagstukken heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe propositie, waarbij je naast onze huidige maatwerkoplossing binnenkort ook een complete oplossing kunt aanbieden aan jouw klanten!
 
 
 
 
 
==== Twee proposities: Compleet en Maatwerk ====
 
Als partner van VoIPGRID bepaal jij welke functionaliteiten (modules) jouw klant kan afnemen, of stel je het meest passende aanbod aan modules zelf voor je klant samen. Dit zorgt voor een perfecte maatwerkoplossing, maar ook voor een steeds wisselend bedrag op de maandelijkse factuur van de klant – afhankelijk van het verbruik. Tegenwoordig willen steeds meer klanten zekerheid, en wordt één vast bedrag per maand gewilder.
 
 
 
Met ons nieuwe prijsmodel Compleet heeft jouw klant beschikking over vrijwel alle mogelijkheden van het platform voor één prijs per gebruiker. Het huidige model blijft onder de naam Maatwerk uiteraard ook bestaan. Zo kun jij straks je klanten nog beter ontzorgen!
 
 
 
 
 
==== Een complete oplossing voor jouw klanten ====
 
In het prijsmodel Compleet betaalt de eindklant een vast bedrag per maand per gebruiker. De feature Gebruiker krijgt een prominentere rol waarbij elke gebruiker beschikking krijgt over:
 
 
 
een vrij te kiezen vast of draadloos bureautoestel
 
 
* de Vialer Webphone (Chrome/Firefox)
 
* de Vialer Webphone (Chrome/Firefox)
 
* de Vialer app (Android/iOS)
 
* de Vialer app (Android/iOS)
 
* de browserplugin
 
* de browserplugin
Hiermee wordt direct invulling gegeven aan de behoefte voor een steeds flexibelere of hybride werkplek. Daarnaast zijn vrijwel alle modules opgenomen in het gebruikerstarief, zoals openingstijden, meldingen, wachtrijen en keuzemenu’s. Ook onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland (fair-use-policy van toepassing) is inbegrepen.
 
 
 
==== Altijd de juiste oplossing ====
 
Met het toevoegen van de nieuwe Compleet oplossing is er voor iedereen die graag zekerheid wil omtrent prijs een zeer interessant model bijgekomen. Wanneer een klant enkel behoefte heeft aan specifieke modules kan het Maatwerk model nog steeds worden ingezet. Twee voorbeelden om de inzet van de twee proposities te verduidelijken:
 
 
''Usecase 1: een tandartsenpraktijk''
 
Een tandartsenpraktijk moet bereikbaar zijn voor patiënten. Er zijn zes toestellen: voor de balie worden twee vaste toestellen gebruikt, de andere vier draadloze toestellen staan in de drie behandelkamers en in de kantine. De tandarts wil graag op gezette tijden open en dicht zijn, en tijdens de feestdagen een aparte melding laten afspelen. Verder heeft ze geen uitgebreide wensenlijst. Hier past een maatwerkoplossing perfect, omdat de telefonieoplossing op slechts één plek benodigd is en er behoefte is aan maar een aantal features en VoIP-accounts.
 
 
''Usecase 2: een makelaarskantoor''
 
Een makelaarskantoor heeft vijf medewerkers die deels op kantoor werken, maar ook vanuit huis of onderweg naar een bezichtiging bereikbaar moeten zijn. Wanneer een nieuw huis wordt aangeboden, wordt er veel uitgaand gebeld om bezichtigingsafspraken in te plannen. Een compleet pakket sluit hierbij goed aan: er zijn vijf gebruikers die alle vijf een vast toestel op kantoor, een Webphone voor thuis en een VoIP app voor onderweg willen gebruiken. Bovendien heeft het kantoor beschikking tot alle modules: van keuzemenu’s en openingstijden tot meldingen en wachtrijen. Deze locatie-onafhankelijke oplossing sluit goed aan bij hun flexibele werkplek.
 
  
=== Ontwikkeling van de nieuwe propositie ===
 
Een platform dat al 15 jaar gericht is op een zo flexibel mogelijke telefonieoplossing, daar bouw je niet zo makkelijk een nieuwe propositie bij. De afgelopen periode hebben we diverse pilots uitgevoerd waarin we onder andere de opbouw van het product, de verkoopadviesprijs en de technische toepassing in de portal hebben onderzocht. Deze periode is afgesloten met een definitief besluit hoe de nieuwe propositie eruit komt te zien en hoe we dit in de partneromgeving willen aanbieden aan onze partners.
 
  
De nieuwe propositie brengt veel technisch complexe aspecten met zich mee, denkende aan afname per Gebruiker (in plaats van per VoIP-account), onbeperkt bellen, nieuwe prijsplannen, fair-use-policy, monitoring, klantmigratie mogelijkheden, etcetera. Op dit moment werken we hard aan de technische implementatie, waarbij zoveel mogelijk stappen worden geautomatiseerd. Het ontwikkeltraject bestaat uit twee fasen:
+
Het instellen van de bereikbaarheid kan via de portal, de Vialer webphone, de Vialer app en ook via de klik-en-bel browserplugin. De laatste wordt ook gebruikt om snel uit te bellen zonder het nummer fysiek te hoeven intoetsen. Kijk bij Gebruiker Compleet over verdere instellingen van de Gebruiker.
  
'''In fase 1''' ontwikkelen we de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te sluiten op het nieuwe Compleet model.
+
==== VoIP Accounts ====
 +
In tegenstelling tot de Maatwerk, kun je bij het Compleet pakket geen VoIP-accounts aanmaken. Dit gebeurt automatisch bij het activeren van apparaten bij de Gebruiker. Wel kun je bij VoIP-accounts de instellingen bekijken en waar nodig wijzigen. Voor vaste bureautoestellen is het Account ID en wachtwoord zichtbaar, omdat je deze nodig hebt voor het configureren van een vast toestel. Daarnaast zijn losse VoIP-accounts nog steeds te selecteren in bijvoorbeeld belgroepen. Heb je alleen een VoIP-account nodig voor een receptietoestel, dan kun je ook een Gebruiker aanmaken.
  
'''In fase 2''' maken we het mogelijk voor partners om bestaande klanten in de huidige propositie (Maatwerk) te migreren naar de Compleet propositie.  
+
==== Fair Use Policy ====
We verwachten dit jaar grote stappen in de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe propositie te maken, zodat jij ook jouw klanten binnenkort nog beter kunt bedienen.  
+
Pakket Compleet is bedoeld voor normaal en eigen gebruik van de klant. Er is een fair use policy opgesteld van 500 minuten per gebruiker per maand om zo buitenproportioneel gedrag te detecteren. Indien de klant meerdere Gebruikers heeft, kan de klant gebruikmaken van het totale gemaximaliseerd aantal minuten per klant. Voorbeeld: De klant heeft 3 Gebruikers, dan is het gemaximaliseerde totaal van de fair use policy 3 x 500 minuten. Eén van de Gebruikers kan dan bijvoorbeeld 1.000 minuten verbruiken, als het gemaximaliseerde totaal van 1.500 minuten maar niet overschreden wordt.
  
 +
==== Overstappen van pakket ====
 +
Tijdens het aanmaken van een nieuwe klantomgeving wordt gekozen voor het juiste pakket. Wil de klant later overstappen naar een ander pakket of is een huidige klant geïnteresseerd in Compleet dan kan de klant op elk gewenst moment overstappen. Dit doe je in het tabblad pakketten onder de instellingen van de klant.
  
=== Compleet of Maatwerk: jij bepaalt! ===
+
==== Meer informatie ====
Als partner maak je zelf de keuze of je beide modellen aanbiedt aan jouw klanten, of juist voor één van beide kiest. Met een combinatie van de proposities kun je zoveel mogelijk klantcases blijven aansluiten, maar je kunt ook kiezen voor de voor jou makkelijkste oplossing. De keuze is aan jou!
+
Heb je als partner meer informatie nodig kijk dan ook op www.voipgrid.nl/partnerinformatie.

Huidige versie van 30 dec 2021 om 10:16

Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant

Binnen het telefonieplatform is het mogelijk om te kiezen tussen twee pakketten, namelijk Maatwerk en Compleet.

Bij Maatwerk stel je zelf het meest passende aanbod samen en betaal je alleen voor de functionaliteiten die worden afgenomen en de verbruikte belminuten. Dit is vooral interessant bij weinig uitgaande telefonie en wanneer er geen uitgebreide routering nodig is.

Bij Compleet heb je direct beschikking over een groot aantal modules en mogelijkheden van het platform voor één vaste prijs per gebruiker. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor nationaal belverbruik en daarom weet je precies waar je aan toe bent als het gaat om de facturatie. Bedrijven met veel uitgaande telefonie en uitgebreide belplannen is dit een goede telefonie oplossing.

Wat zit er allemaal in Compleet

De diensten waar de klant gebruik van kan maken zijn: Openingstijden, Meldingen, Wachtrij, Keuzemenu, Voicemail, Fax diensten, Belgroepen, Filtergroepen, Pick-up groep, Wachtmuziek/wachttoon, Meeluisteren, Telefonisch vergaderen (conferencing), Netnummer/postcode routering, Online beheer + statistieken, Naamweergave voor inkomende oproepen, Webhooks en de Gespreksnotificatie API.

Er worden nog wel kosten in rekening gebracht voor telefoonnummers, gespreksopname en externe koppelingen zoals Microsoft Teams en CRM-integraties.

Een complete oplossing voor jouw telefoniecentrale

In het prijsmodel Compleet betaalt je een vast bedrag per maand per gebruiker. De Gebruiker heeft de beschikking over:

  • een vrij te kiezen vast of draadloos bureautoestel
  • de Vialer Webphone (Chrome/Firefox)
  • de Vialer app (Android/iOS)
  • de browserplugin


Het instellen van de bereikbaarheid kan via de portal, de Vialer webphone, de Vialer app en ook via de klik-en-bel browserplugin. De laatste wordt ook gebruikt om snel uit te bellen zonder het nummer fysiek te hoeven intoetsen. Kijk bij Gebruiker Compleet over verdere instellingen van de Gebruiker.

VoIP Accounts

In tegenstelling tot de Maatwerk, kun je bij het Compleet pakket geen VoIP-accounts aanmaken. Dit gebeurt automatisch bij het activeren van apparaten bij de Gebruiker. Wel kun je bij VoIP-accounts de instellingen bekijken en waar nodig wijzigen. Voor vaste bureautoestellen is het Account ID en wachtwoord zichtbaar, omdat je deze nodig hebt voor het configureren van een vast toestel. Daarnaast zijn losse VoIP-accounts nog steeds te selecteren in bijvoorbeeld belgroepen. Heb je alleen een VoIP-account nodig voor een receptietoestel, dan kun je ook een Gebruiker aanmaken.

Fair Use Policy

Pakket Compleet is bedoeld voor normaal en eigen gebruik van de klant. Er is een fair use policy opgesteld van 500 minuten per gebruiker per maand om zo buitenproportioneel gedrag te detecteren. Indien de klant meerdere Gebruikers heeft, kan de klant gebruikmaken van het totale gemaximaliseerd aantal minuten per klant. Voorbeeld: De klant heeft 3 Gebruikers, dan is het gemaximaliseerde totaal van de fair use policy 3 x 500 minuten. Eén van de Gebruikers kan dan bijvoorbeeld 1.000 minuten verbruiken, als het gemaximaliseerde totaal van 1.500 minuten maar niet overschreden wordt.

Overstappen van pakket

Tijdens het aanmaken van een nieuwe klantomgeving wordt gekozen voor het juiste pakket. Wil de klant later overstappen naar een ander pakket of is een huidige klant geïnteresseerd in Compleet dan kan de klant op elk gewenst moment overstappen. Dit doe je in het tabblad pakketten onder de instellingen van de klant.

Meer informatie

Heb je als partner meer informatie nodig kijk dan ook op www.voipgrid.nl/partnerinformatie.

;