Compleet pakketten

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Compleet of Maatwerk: kies de beste propositie voor elke klant

Al ruim een decennium ontwikkelt VoIPGRID een geavanceerd telefonieplatform met vele features en mogelijkheden. Onze partners leveren dit VoIP-platform – met succes! – aan de meest uiteenlopende bedrijven. Ons aanbod is er altijd op gericht geweest om partners in staat te stellen maatwerk te leveren aan klanten. De manier waarop veel diensten en producten op dit moment wereldwijd worden verkocht, deed ons besluiten de mogelijkheden van ons eigen aanbod nog eens goed te onderzoeken. In dit blog nemen we je mee in onze zoektocht naar een toekomstbestendige propositie.


Onderzoek naar een nieuw model

In het onderzoek kwamen al snel twee grote vragen naar voren die een potentieel nieuw model zou kunnen oplossen:

Hoe ziet een nieuw model eruit in een wereld waarin mensen liever tekstberichten sturen en steeds minder bellen?

De afgelopen jaren is er een toenemende vraag naar enige vorm van onbeperkt bellen voor klanten. Maar, wanneer mensen steeds minder bellen en steeds meer via tekstberichten en video communiceren, is het dan wel interessant om het nog over bellen te hebben?


Is er een nieuw model mogelijk die (nog) minder complex is dan het huidige?

Kan een ander model ervoor zorgen dat onze partners minder tijd hoeven te spenderen aan het uitleggen aan klanten hoe een prijs tot stand komt? Zowel bij de facturatie als aan de verkoopkant kan het tijdsintensief zijn om uit te leggen dat ons “Zwitserse zakmes” met alle mogelijke features vele varianten kent. De bundeling van diensten in één vaste prijs kan dan wenselijk zijn.

Het antwoord op deze vraagstukken heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe propositie, waarbij je naast onze huidige maatwerkoplossing binnenkort ook een complete oplossing kunt aanbieden aan jouw klanten!


Twee proposities: Compleet en Maatwerk

Als partner van VoIPGRID bepaal jij welke functionaliteiten (modules) jouw klant kan afnemen, of stel je het meest passende aanbod aan modules zelf voor je klant samen. Dit zorgt voor een perfecte maatwerkoplossing, maar ook voor een steeds wisselend bedrag op de maandelijkse factuur van de klant – afhankelijk van het verbruik. Tegenwoordig willen steeds meer klanten zekerheid, en wordt één vast bedrag per maand gewilder.

Met ons nieuwe prijsmodel Compleet heeft jouw klant beschikking over vrijwel alle mogelijkheden van het platform voor één prijs per gebruiker. Het huidige model blijft onder de naam Maatwerk uiteraard ook bestaan. Zo kun jij straks je klanten nog beter ontzorgen!


Een complete oplossing voor jouw klanten

In het prijsmodel Compleet betaalt de eindklant een vast bedrag per maand per gebruiker. De feature Gebruiker krijgt een prominentere rol waarbij elke gebruiker beschikking krijgt over:

een vrij te kiezen vast of draadloos bureautoestel

  • de Vialer Webphone (Chrome/Firefox)
  • de Vialer app (Android/iOS)
  • de browserplugin

Hiermee wordt direct invulling gegeven aan de behoefte voor een steeds flexibelere of hybride werkplek. Daarnaast zijn vrijwel alle modules opgenomen in het gebruikerstarief, zoals openingstijden, meldingen, wachtrijen en keuzemenu’s. Ook onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland (fair-use-policy van toepassing) is inbegrepen.


Altijd de juiste oplossing

Met het toevoegen van de nieuwe Compleet oplossing is er voor iedereen die graag zekerheid wil omtrent prijs een zeer interessant model bijgekomen. Wanneer een klant enkel behoefte heeft aan specifieke modules kan het Maatwerk model nog steeds worden ingezet. Twee voorbeelden om de inzet van de twee proposities te verduidelijken:

Usecase 1: een tandartsenpraktijk Een tandartsenpraktijk moet bereikbaar zijn voor patiënten. Er zijn zes toestellen: voor de balie worden twee vaste toestellen gebruikt, de andere vier draadloze toestellen staan in de drie behandelkamers en in de kantine. De tandarts wil graag op gezette tijden open en dicht zijn, en tijdens de feestdagen een aparte melding laten afspelen. Verder heeft ze geen uitgebreide wensenlijst. Hier past een maatwerkoplossing perfect, omdat de telefonieoplossing op slechts één plek benodigd is en er behoefte is aan maar een aantal features en VoIP-accounts.

Usecase 2: een makelaarskantoor Een makelaarskantoor heeft vijf medewerkers die deels op kantoor werken, maar ook vanuit huis of onderweg naar een bezichtiging bereikbaar moeten zijn. Wanneer een nieuw huis wordt aangeboden, wordt er veel uitgaand gebeld om bezichtigingsafspraken in te plannen. Een compleet pakket sluit hierbij goed aan: er zijn vijf gebruikers die alle vijf een vast toestel op kantoor, een Webphone voor thuis en een VoIP app voor onderweg willen gebruiken. Bovendien heeft het kantoor beschikking tot alle modules: van keuzemenu’s en openingstijden tot meldingen en wachtrijen. Deze locatie-onafhankelijke oplossing sluit goed aan bij hun flexibele werkplek.

Ontwikkeling van de nieuwe propositie

Een platform dat al 15 jaar gericht is op een zo flexibel mogelijke telefonieoplossing, daar bouw je niet zo makkelijk een nieuwe propositie bij. De afgelopen periode hebben we diverse pilots uitgevoerd waarin we onder andere de opbouw van het product, de verkoopadviesprijs en de technische toepassing in de portal hebben onderzocht. Deze periode is afgesloten met een definitief besluit hoe de nieuwe propositie eruit komt te zien en hoe we dit in de partneromgeving willen aanbieden aan onze partners.

De nieuwe propositie brengt veel technisch complexe aspecten met zich mee, denkende aan afname per Gebruiker (in plaats van per VoIP-account), onbeperkt bellen, nieuwe prijsplannen, fair-use-policy, monitoring, klantmigratie mogelijkheden, etcetera. Op dit moment werken we hard aan de technische implementatie, waarbij zoveel mogelijk stappen worden geautomatiseerd. Het ontwikkeltraject bestaat uit twee fasen:

In fase 1 ontwikkelen we de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te sluiten op het nieuwe Compleet model.

In fase 2 maken we het mogelijk voor partners om bestaande klanten in de huidige propositie (Maatwerk) te migreren naar de Compleet propositie. We verwachten dit jaar grote stappen in de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe propositie te maken, zodat jij ook jouw klanten binnenkort nog beter kunt bedienen.


Compleet of Maatwerk: jij bepaalt!

Als partner maak je zelf de keuze of je beide modellen aanbiedt aan jouw klanten, of juist voor één van beide kiest. Met een combinatie van de proposities kun je zoveel mogelijk klantcases blijven aansluiten, maar je kunt ook kiezen voor de voor jou makkelijkste oplossing. De keuze is aan jou!

;