Netnummerroutering

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Wat kan ik hier?

Met de netnummer- en postcoderoutering is het mogelijk de eindbestemming te laten afhangen van het netnummer of de postcode. Door het aanmaken van een postcode selectie is het mogelijk om klanten in Groningen automatisch door te verbinden met de locatie Groningen. Belt de klant vanuit Amsterdam (of de regio Amsterdam) is het mogelijk de klant dan automatisch met de vestiging Amsterdam te verbinden. Belt de klant mobiel of met een geblokkeerd nummer kan hij zijn viercijferig postcode intoetsen om zo ook met de juiste vestiging verbonden te worden. Alleen het intoetsten van de viercijferige postcode is voldoende (niet afsluiten met * of #). Bij de velden Postcodebericht en Fout bericht kunnen geluiden geselecteerd worden, welke afgespeeld dienen te worden. Bij het Postcodebericht dient een geluid geselecteerd te worden, waarin duidelijk aan de beller wordt verteld dat hij/zij de viercijferig postcode moet invullen. Het fout bericht wordt alleen afgespeeld als de beller een foutieve postcode heeft ingevuld.

Screenshot

Voeg netnummer toe.png


Netnummergroep

Het is noodzakelijk om naast de netnummer- postcoderoutering ook één of meerdere netnummer groepen aan te maken. Hier geef je exact aan welke regio's moeten gelden bij een bepaald netnummer. Het aanmaken van deze groepen doe je onder netnummer groep Netnummergroep

Belplan

In het belplan selecteer je 'netnummer- postcoderoutering' als eerste stap en kies je de gewenste stappen voor het belplan. Bij overige mislukt kun je een eventuele tweede netnummer- postcoderoutering kiezen. Op deze manier kun je diverse regio's met verschillende bestemmingen aanmaken.


VoIPGRID Belplan 31237009729 voor VG Client Demo.png
;